Het gaat bijlange zo slecht nog niet met onze Belgen/BergEzelkes, meer dan de helft was op congé naar God-weet-waar-links-of-rechts, zodat er slechts 11 starters waren gisteren.
We besloten dus maar samen te rijden; A-kes + B-kes + C-kes + Keepers. Aan het weer zal het hem niet gelegen hebben, het was bakken op de fiets! Zonde om thuis te blijven.
Johanneken VS was parcoursbouwer, samen met Ivooken, een ook een beetje met Jorisken Moens, en ja zelfs met Johanneken Coppisj die niet meereed, wegens een weekje er tussenuit naar de Costa Blanca om daar in zijn bloot gat te liggen zonnen en uitgerust te zijn voor de Familiefietstocht volgende weekend.
Ook Matilleken was op lang weekend naar Holland, die weliswaar niet om te zonnen maar om kaas te fretten, k i l o o s heeft hij er binnen gedraaid. Hij lijkt trouwens meer en meer op een bol kaas.
Ook Ingooken was weg met Fikken, ze reden naar Normandië, met de fiets, steirk! Het was dus niet ons gewone parcours om naar Bon-Secours te bollen zodat we bij aankomst maar 29,7km/uur gemidddeld hadden.
Zwak is dat, we deden ooit al beter, ahum. De traditie wil dat we daar altijd een Bon-Secourstjen nuttigen en dus deden we dat snel. De traditie wil ook dat er niet genoeg Bon-Secours koud staat, en dus schonken we voor onze keeper een Juliusken uit.
Het gerstenat deed zijn werk en dus vlamden we aan dik in de 40/uur naar Kermis Moerbeke. Michken riep onderweg alle moeders ter wereld bijeen, van de krampen die hij had. Zo zie je maar, als een keeper ook eens moet werken, blijten ze als babies. Mannekes was me dat een gejank op die fiets?! Ok, we hadden het tempo wat hoger gelegd en dus hadden we gemiddeld 31,9km/uur over de 101km gereden.
Maar om daarvoor zo te huilen en te gieren van een beetje krampen, vonden we erover. Na enkele Witkapkes bleken de krampen toch over te gaan, het blijten daarentegen niet. Veel volk was er wel op de kermis, vooral voor de BBQ naar het schijnt, de Moerbekenaren komen niet veel meer buiten.
Ik vond de kermis nochtans goed georganiseerd, die mensen van de Dorpsraad doen de laatste jaren flink hun best…om sommigen te kloten.
Maar ok, hun kermis is wel top. Ze hadden het weer mee, hopelijk is het zondag ook beter dan wat ze voorspellen… Ajaa, doe vooral nog een inspanning voor de kaartjesverkoop hé makkers!!

Sweeties,
Filleken