Meteen naar de inhoud

 

Naast de verlofperiode, die voor de meesten nu wel voorbij is, heeft ook het prachtige weer een invloed op de opkomst natuurlijk.
Vandaar de meer dan 20 BergEzelkes op de afspraak.
De deelnemers aan de MTB van Bever zullen zich dit niet beklagen, op 1tje na natuurlijk.
Onze pechvogel Ingooken, ging (in zijn tuin te Atembeke…) uit de bocht met toch redelijke schade als gevolg; gebroken pols (vandaag operatie), gekneusde oogkast en kin, geschaafde knieën-schouder-arm,… en wat dan nog allemaal binnenin? Aan de lever scheelt gelukkig niets, tenminste, om 14.30uur zat hij toch al een Duvelke te drinken op het terras, oef.
We wensen hem alvast heel veel sterkte en moed toe! Dat hij snel terug in het peloton mag verschijnen.
We wensen dit ook en nog meer, voor ons Elsken, amai dat schaap, ze keek zo uit naar de rustige zondag(voor)middagen.
Di Pietro Fauconnieri heeft de komende weken een helper bij het verzamelen van postzegels nu ons Ingooken immobiel is. Peter zal ze kleven, Ingooken zal ze nat likken.

Het parcous van de MTB-Bever was TOP, proficiat. De bouwers hebben er heel wat tijd in gestoken om de ‘nieuwe’ paadjes vrij te maken, ze kwamen met 1 bosmaaier-koordje niet toe, me dunkt. Ook de in- en uitgang aan de “Kareelen” oft e de “carrières de Lessines”, was tof gedaan.

Ook onze koersvelo-BergEzelkes waren blij met het mooie weer en het mooie parcours van de hand van Ivooken Electro. En ja ook Gerben mochten we ook nog bij aankomst in Bever verwelkomen, hij had dan wel met zijn mamie gereden, ttz met de fiets deelgenomen aan het parcours voor niet-MTB’ers.
Ter plaatse mochten we nog vernemen dat Kurtjes TjakTjak er daags voordien deelgenomen had een de plaatselijke koers?! En niemand die dat wist? Anders zouden we afgezakt zijn om te supporteren. Dju. Hij zou nooit uit de 1ste 10 geweest zijn, zo goed was hij, vernomen we. Alsof dat voor ons groot nieuws is? Deuh.

Rekenen is niet aan iedereen meegegeven, en ook niet aan de dame aan de kassa, denken we. We kregen wel heel wat bonnetjes/zuipkaarten voor onze 90€? Met als gevolg, dat we om 14.30uur nog met een serieuze delegatie BergEzelkes op de bankjes zaten. Of was dit omdat de plaatselijke fanfare naast onze kwam spelen? Koentjes was er grote fan van!

Bij het naar huis rijden dan snel nog eens een bezoekje gebracht aan Ingooken (zie boven) om hem hart onder de riem te steken. Komt in orde!

De keepers hebben we dan weer niet gehoord/gezien, ook Wimmeken niet? Vermoedelijk namen die deel aan de Sainte Saucisse, aan ’t Stad zochten ze nog dragers voor ons Manneken Pis. Als Wimmeken en Michken voor lopen in den bergaf, en Matilleken achteraan, zal ons Manneken niet vallen. ’t Zouden goeie dragers zijn, toch iets waarin keepers goed zijn.

Ik zou nog zoveel kunnen schrijven, maar het is hier de 1ste werkdag na verlof, en druk. Mss kan Bennieken nog iets toevoegen van zijn bezoek aan Holland?

Opgelet, volgende week rit naar Frasnes, vertrek om 9u!!

Sweeties,
Filleken

er zijn geen afbeeldingen gevonden