04/06/2017 15de BergEzelkes familiefietstocht

Evolutie deelnemers :

 • 08/06/2003 - 187
 • 30/05/2004 - 420
 • 15/05/2005 - 685
 • 04/06/2006 - 957
 • 27/05/2007 - 1030

Evolutie deelnemers :

 • 11/05/2008 - 1229
 • 31/05/2009 - 1400
 • 23/05/2010 - 1500+
 • 12/06/2011 - 1500+
 • 27/05/2012 - 1500+

Evolutie deelnemers :

 • 19/05/2013 - 1450+
 • 08/06/2014 - 1600+
 • 24/05/2015 - 1700+
 • 15/05/2016 - 1500+
 • 04/06/2017 - 1901

Record aantal deelnemers aan de 15de BergEzelkes familiefietstocht. De foto’s worden verzameld en zullen gepubliceerd worden tegen het einde van de week. Artikel BergEzelkes op de site van radiomig

04/06/2017. Feesteditie 15jaar” familiefietstocht De Bergezelkes”
laat dit een feest worden waar iedereen naar toe leeft en beleefd!!
Met dank van al onze sponsors die in onze, sportieve, goedgehumeurde bende toelaat om zo iets te organiseren, Bergezelkes kennen maar één ding”hun deelnemers fietsers-lopers”te plezieren!!
Daarom mogen jullie , deelnemers van de de bergezelkes dit verwachten!!
Vertrek tussen 10u (lopers) 11u (fietsers) en 14u, Familietocht van ongeveer 40 km.
Bij het vertrek krijgt iedereen een t-shirt aangeboden, het zou ons plezieren deze ook te dragen, we zijn er als clubken zelfs fier op dat we jullie dit kunnen aanbieden. 

Stop 1

De eerste stop in Zandbergen is er na ongeveer 10 km, onze sponsor MUSCULI zal jullie iets aanbieden uit hun gamme.

Stop  2 

De 2de stop is voorzien bij onze 15 jaar trouwe bondgenoot Brouwerij SLAGHMUYLDER in Ninove. De deelnemers zullen er kunnen proeven van ons Belgisch cultureel erfgoed.

Stop 3

Voor de 2de keer is er een stop in het beukenhof te Nieuwenhove.  Hier kunnen de deelnemers genieten van de Geraardsbergse culinaire trots (Mattentaart) met koffie of frisdrank.

Stop 4

Traditioneel is Carrosserie Van Wittenbergh de voorlaatste stop. Hier krijgen de deelnemers een (biertje van Brouwerij SLAGHMUYLDER of sangria) met een versnappering.

Stop 5

Het Moerbekeplein is de start en aankomst plaats. Met plezier bieden we onze deelnemers daar een broodje met barbecueworst en een stimulo witkap aan. Wie dacht dat dit het einde was, neen hoor!!
Dj Stef zal traditiegetrouw alles uit zichzelf puren om er een bijzondere editie van te maken.
Om 21 uur stellen de bergezelkes jullie dan een primeur voor met een live optreden van The Crowd, de Belgische Rock Tribute Coverband bij uitstek ! De band werd opgericht in 1987 en verzorgde ondertussen al meer dan 800 spetterende optredens.
Na een volledig nieuwe start in 2013 staat The Crowd er weer, ‘hotter than ever’ ! The Crowd weet iedereen steeds weer te overtuigen van hun kwaliteit !

Datum: zondag 04 Juni 2017
Uur: vertrek tussen 11u en 14u
Plaats: Moerbekeplein, 9500 Geraardsbergen (Moerbeke)
Inschrijving: 7€ (kassa 11 €) Daarin zijn begrepen: 4 drankjes en hapjes.
21 uur : Live optreden van de Coverband The Crowd

Mensen die er een weekendje willen van maken, het kan. Onze camping cosmos galacticos zal er ook zijn voor zij die op een slimme manier willen met ons meegenieten want laat ons duidelijk zijn, bergezelkes gaan voor Fun en wensen iedere deelnemer een behouden thuiskomst.

Klein en bescheiden begonnen in 2003, blijkt al gauw dat de familiefietstocht van de BergEzelkes een succesformule is. Verschillende factoren zorgen ervoor dat bij elke nieuwe editie het deelnemersaantal gestadig groeit. Jaar na jaar keren dezelfde mensen terug met nog meer familie en met nog meer vrienden …. Wat maakt onze fietstocht nu zo aantrekkelijk?

In de mate van het mogelijke wordt er bij vertrek aan iedereen een geschenkje meegegeven. De ongeveer 35 kilometer worden ieder jaar netjes opgedeeld d.m.v. 3 tussenstops, zodat na elke 10km de mensen rustig kunnen herademen met een lekker drankje (aperitief, koffie, frisdrank of een streekbier) en een hapje (mattentaart, speculoos, aperitiefhapje, enz ….). Dit alles wordt geserveerd door onze ijverige BergEzelkes die alles in een vriendelijke en ludieke sfeer laten verlopen.
Op de eindbestemming worden de gasten nog eens extra verwend met een heerlijke barbecueworst en onze onvermijdelijke Witkap!!! Dat iedereen nadien nog eens flink kan doorzakken vormt onmiskenbaar de kers op de taart! Het wordt onze gastDJ Stef nadien niet echt moeilijk gemaakt om de sfeer er nog tot in de vroege uurtjes in te houden. Wat is onze supertroef bij dit alles ????
Zoals tijdens de eerste uitgave in 2003 proberen wij het inschrijvingsgeld laag te houden. In 2003 was dit 5€. 15 jaar later is dit maar 2€ hoger voor de 4 drankjes en hapjes . onze jubileumeditie in 2017 zal niet anders zijn. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij moeten rekenen op een stevige duw in de rug vanwege onze sponsors, waarvoor bij voorbaat onze oprechte dank.

Lieve kindjes, lieve mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, nonkels, tantes en andere Familiefietstocht-deelnemers,

Jullie hebben de beste keuze gemaakt in jullie prille leven, door deel te nemen aan de 15de editie van de Familiefietstocht van de BergEzelkes! De voorbije jaren werden jullie altijd al in de watten gelegd, en dit jaar gaan we er echt ‘over’. Op deze 15de editie zullen we jullie naast de culinaire hoogstandjes en unieke dorstlessers, opnieuw een T-shirt overhandigen als deelnamegeschenk. Vele meisjes en mama’s dragen de oudere versie (5jaar) nog steeds, en dan vooral ‘s nachts als slaapshirt. Verhalen doen immers de ronde, dat door het ’s nachts dragen van deze T-shirts de herinneringen aan de Familiefietstocht opnieuw oprakelen, en dan vooral het verlangen naar de organisatoren ervan, de BergEzelkes zelve, zou menig mamieken en moksken in nachtelijke vervoering brengen met dan wel al eens een onschuldig nat bedje de morgen erop als gevolg… Daar is niks verkeerd mee.

En dus starten we op Pinksterzondag 4 juni 2017 op het Moerbekeplein voor alweer een dagje genieten van sport, familie en vrienden. Ook dit jaar konden we de deelnamekost heel democratisch houden, dankzij onze sponsors. Waarvoor alvast een heel heel dikke mercie!! Bedankt!!
Het startschot wordt gegeven tussen 11.00uur en 14.00uur, zodat iedereen rustig de tijd heeft om van de verschillende tussenstops te genieten. Om de minder geoefende deelnemers aan te moedigen, zal er naast het originele parcours van 38km ook een kortere versie mogelijk zijn van 26km lang. Geen excuses meer dus?

Onze 1ste stop wordt verzorgd door onze medeorganisator van het 1ste uur, brouwerij Witkap. De stop, in de brouwerij zelve, is meer dan een bezoek waard. Naast het degusteren van een biertje naar keuze (Stimulo, Dubbel Bruin, Tripel, Special) kan je er ook hun unieke productieproces in detail volgen.
Onderweg naar de brouwerij, wordt er dit jaar een extra pauze ingelast in Zandbergen. Sponsor Musculi zal er gratis hun gretige dorstlessers en energieboosters aanbieden. Deze sportvoeding zal de geleverde inspanningen al snel neutraliseren zodat de beentjes ook ’s avonds nog ‘kwiek en dartel’ zijn…

Op de terugweg zullen we een 2de stop houden in het Beukenhof te Nieuwenhove. De culinaire Geraardsbergse trots, de mattetaart, zal hier voor de nodige extase zorgen. Onze naam de BergEzelkes zal op deze stand zeker zijn ‘thuis’ terugvinden. De standverantwoordelijke zorgt daar voor een verrassing van formaat…be there!

De 3de stop zullen we verzorgen bij die andere sponsor van het 1ste uur, carrosserie Christophe Van Wittenbergh. En ook hier zorgen we ‘alweer’ voor een unicum van formaat! In overleg met de hoofdbrouwer van Witkap trokken we enkele hectoliters “Ambiorix op vat”, dit kan op stop 3 gedegusteerd kan worden! Dit is een eenmalige mogelijkheid om Ambiorix te proeven op vat, daarna nooit meer, nergens, nouda, nope! Begrepen? Nooit meer m.a.w.! Het ‘op punt krijgen’ van de Ambiorix in Vat bezorgde vele BergEzelkes slapeloze nachten (op de pot)… Ook de bijpassende kaaskeuze was niet vanzelfsprekend. We zouden deze eerst zelf maken op basis van pure ezelmelk, maar de kaas leek maar niet te binden. Toevoegen van een flinke scheut Ingooken-lamamelk bracht soelaas, en hop, de 1ste BergEzelkes kaas was/is een feit! Proef ervan op stop 3… Lekkel lekkel!!
We vergeten op stop 3 ook de liefhebbers van onze intussen wereldvermaarde sangria niet. Michken heeft het fruit al gesneden. Het ligt momenteel te trekken op een mengeling van eigenhandig geoogste rietsuiker, witte Rum, Triple Sex, Zizicointreau en een extract van Atembeeks rambansenkruid.

Bij aankomst op stop 4, het Moerbekeplein, begint het feest pas echt dit jaar. DJ Stef zal er voor de 1ste keer zijn nieuwe installatie gebruiken. Deze (2de hands) installatie stond vorig jaar op de weide van Werchter als ondersteuning van de rock groep, Guns ’n Roses. Stef had graag van de gelegenheid gebruik gemaakt om ze eens ferm te testen…
Het bracht ons tevens op het idee om eens zo’n gelijkwaardige rock groep op onze Familiefietstocht uit te nodigen, en van het een kwam het ander. We pakken dit jaar uit met een live optreden van de Belgische Rock Tribute Coverband “The Crowd”! Hola zekers?! Jajaa echt waar! Moet dan ook nog lukken dat de draaischijf achter deze fantastische groep, gitarist Chris, op deze dag jarig is…dat belooft? Wie wil dat niet meemaken?!
Ook hier zorgen we ervoor dat jullie noch honger noch dorst lijden. De 37 vaten Witkap staan nu al in de kelder te bezinken. De Berkshire varkens voor het maken van de BBQ worsten wegen nu rond de 80kg, nog enkele weken bijvoederen met gestoomde patatten, griesmeel, hoppescheuten, verse eikels en kastanjes, en de smaak is top! Onze secretaris Matilleken zal best niet in de buurt komen bij het slachten ervan, kwestie van het juiste varken te kelen…

En dit alles beste deelnemers, voor een schamele 7€/pp!? Van een Familiefietstocht-budget gesproken, dat is er toch wel één zeker?!
Veel succes! Veel Familiegenot! Santé! Smakkelijk! ’t Amusement! Veel leute!

Tekst uit de uitgedeelde flyers opgemaakt door de voorzitter Filip Pletinckx

 

Sponsors BergEzelkes familiefietstocht

U wilt de BergEzelkes familiefietstocht ook sponsoren. Contacteer Michael Steppe : Gsm 0472276073

Online inschrijving editie 2017

Het maximum aantal voorinschrijvingen is bereikt.
Er zullen enkel nog een aantal kaarten ter beschikking zijn de dag zelf aan 11€.

Parcours familiefietstocht 2017