20/05/2018 16de BergEzelkes familiefietstocht

Evolutie deelnemers :

 • 08/06/2003 - 187
 • 30/05/2004 - 420
 • 15/05/2005 - 685
 • 04/06/2006 - 957
 • 27/05/2007 - 1030

Evolutie deelnemers :

 • 11/05/2008 - 1229
 • 31/05/2009 - 1400
 • 23/05/2010 - 1500+
 • 12/06/2011 - 1500+
 • 27/05/2012 - 1500+

Evolutie deelnemers :

 • 19/05/2013 - 1450+
 • 08/06/2014 - 1600+
 • 24/05/2015 - 1700+
 • 15/05/2016 - 1500+
 • 04/06/2017 - 1901

Bidonworp om 20u met als hoofdprijs een fiets geschonken door sponsor Danny Sport

3 stops tijdens de route met eten en drinken
Jacco Ricardo Foute Hits party van 18u30 tot 21u30
Aankomst : Witkap Stimulo + broodje barbecueworst

20/05/2018. 16jaar” familiefietstocht De Bergezelkes”

Beste Familietocht-deelnemers,

Velen onder jullie namen dit jaar deel aan het nieuwe cliché “Tournée Minérale, we drinken 30 dagen genen bal”, zoals ook alle BergEzelkes  dit deden. T.t.z., op 1 BergEzelke na, deze begon na 1 ½ dag te hallucineren  waardoor de dokter hem verplichte opnieuw elke dag zijn 7 Witkapkes te nuttigen. Alle andere BergEzelkes brachten het tot een goed einde… We hopen dat dit bij jullie ook zo was en zodat jullie het gerstnat gedurende 30 dagen uit jullie leven verbanden. Het was best afzien voor ons ploegske, vooral na de zondagritjes. Terwijl de andere café-(h)gangers in ons lokaal rustig hun zondagpotjes dronken zaten wij daar met onze koffie, chocomelk en tomatensoep. Kurtjes Temmerman was alles behalve opgezet daarmee want zijn omzet in de maand februari werd gehalveerd. De huisbrouwer moest 3 man ontslaan en 100den hectoliters bier verdween in de goot. De aandelen van Inbev storten in elkaar, en ja ook andere internationale beurzen ondervonden de invloed van onze Tournée Minérale deelname.

Gelukkig namen wij BergEzelkes, tijdens deze Tournée Minérale periode ook deel aan dat ander cliché “30 dagen zonder klagen”, zodat er zondagsmiddags niet gevochten werd na de zoveelste discussie of geel/zwart of rood/wit, integendeel iedereen was blij lachte…zij het dan met elkaar en met de choco. Geen enkele vrouwenbond die ons kon verslaan in het palaveren over middageten, strijk of afwas. Amai, wat waren dat 30 leuke dagen!?

Ook aan de “30 dagen zonder seks” (thuis) deden alle BergEzelkes spontaan mee, alhoewel, op datzelfde ene BergEzelke na, tiens? Eventjes “de knoop erin, wij houden ons 30 dagen in” was onze strijdleuze. Ja, ook hierover kon het er duchtig aan toe gaan na de ritjes. Iedereen vergat in deze heftige discussies zowaar de drang naar het gerstenat en seks zodat deze ergens ook wel een steun waren om vol te houden. En ja, oef, ook hierin slaagden alle BergEzelkes, op 1 na dus…

Een ander, indirect voordeel van deze 30 dagen acties, was dan weer dat we allemaal 7kg (sommigen zelfs 17kg) vermagerden waardoor de gemiddelde snelheid tijdens de ritjes al snel tot boven de 42km/uur piekte. Enkele BergEzelkes zaten zo goed dat een deelname aan de Ronde…van Frankrijk binnen de mogelijkheden behoorde. Er waren concrete afspraken met Hilaire Vanderschueren en Patrick Lefevere. De sponsors vlogen ons om de oren! Elon Musk beloofde ons allemaal een Tesla, we mochten zelfs mee naar de maan en 1 BergEzelkes zelfs naar Mars. De keepers onder ons wonnen allemaal de gouden laars, neen, niet de gouden schoen, dat heb je niet nodig als keeper, om lijnen te trekken. Marc Coucke liet na Oostende ook Anderlecht vallen (of waren deze al gevallen) en kocht onze fietsclub, samen met de helft van Moerbeke, op om er een zoo en tourcriterium te bouwen. Onze BergEzelkes-ploegvoorstelling en -openingsrit in Paleis 12 trok zowaar 7000 toeschouwers en sympathisanten. En zo zie je maar, “elk voordeel heb zijn nadeel” zei Cruyff destijds … Het was wel fameus afzien geduren de 30 dagen, amai!

Toen we na een half uurtje wakker werden besloten we om verder te werken aan onze 16de Familiefietstocht, kwestie van weer het normale leven op te nemen, verdomme toch wat een gezever en gelul allemaal hierboven! Dromen zijn bedrog… Geef ons maar het echte leven met drank, geklaag en…een fiets!

Et voila, daarmee is het (bijna) zover, op Pinksterzondag 20 mei trekken we weer alle registers open, zoals we dat in koerstermen wel al eens zeggen. Hopelijk realiseren jullie je ook de zin van het korte leven hier op aarde? En als dat zo is, wel dan zijn jullie zeker aanwezig op onze Familiefietstocht 2018!

Voor een schamele 7€kes breng je de leukste zondag van het jaar door; zonder zorgen, zonder klagen, zonder dorst en zonder zagen. Het parcours is in tegenstelling tot vorig jaar eerder landelijk, rustig en idyllisch. De verwenning en het genot onderweg verandert niet/nooit. Het wordt alweer een dagje ‘plezier beleven’ aan ludieke sport, familie en vrienden.

Het startschot wordt gegeven tussen 11.00uur en 14.00uur, zodat iedereen rustig de tijd heeft om van de verschillende tussenstops te genieten. Om de minder geoefende deelnemers aan te moedigen, zal er naast het originele parcours van 36km opnieuw een kortere versie mogelijk zijn van 24km lang. Iedereen kan dit aan!

We gaan de gezonde toer op bij onze 1ste stop. In onze sangria zit al veel fruit, maar we doen er nog een schepje bij, in Fruitburcht Demeulemeester te Bever! We stoppen tussen de boomhaarden en mogen er genieten van het product des huizes, de appels en zijn derivaten (…sangria).

De  2de stop houden we in « Club Animation Bois de Lessines », te Lessenbos…(pour les Flamands). Onze culinaire Geraardsbergse trots, de mattentaart, zal hier voor de nodige extase zorgen. Zoals de naam van de locatie (Club Animation…) al vermeldt, zal een speciaal team BergEzelkes op deze stand voor de nodige surprises en animo zorgen. De standverantwoordelijke zorgt daar voor een verrassing van formaat…be there!

De 3de stop zullen we opnieuw verzorgen bij carrosserie Christophe Van Wittenbergh. Traditiegetrouwe pakken we op deze stand uit met een delicieus biertje dito bijhorende kaas. De lange en late vergadering met het Chimay-bestuur bracht hen op wilde ideeën. Ze spelen er al hun troeven uit,  geen enkele inspanning lijkt teveel, de ganse Chimay-logistiek wordt ingeschakeld voor ons evenement, er wordt zelfs speciaal luchttransport ingelast, de politie zou de omliggende straten vrijmaken voor alle verkeer,… We zijn zelf heel heel nieuwsgierig naar dit unicum in ons Vlaanderenland?!

Bij aankomst op stop 4, het Moerbekeplein, begint het feestje echt. DJ Stef investeerde in nieuwe muziekboxen en een nieuwe draaitafel van het Amerikaanse leger…, zodat deze wel tegen een stootje kunnen… meer nog, hij inviteerde enkele leden van de Special Forces voor eventuele interventie…

Vorig jaar werden jullie verwend met het live optreden van rockgroep The Crowd, ook dit jaar pakken we uit met live-optreden. tussen 18u30 en 21u30 zorgen we voor ambiance met Schlagermuziek van de hoogste ‘toon’, euh noot. 

Terwijl zorgen we ervoor dat jullie noch honger noch dorst lijden. De 37 vaten Witkap staan nu al in de kelder te bezinken. De Berkshire varkens voor het maken van de BBQ worsten wegen nu rond de 80kg, nog enkele weken bijvoederen met gestoomde patatten, griesmeel, hoppescheuten, verse eikels en de smaak is top! Yves geeft ze persoonlijk elke dag een uitgebreide massage. Hij sloot ze hiertoe op in de hanger achter zijn winkel. Onze secretaris zal best niet in de buurt komen bij het slachten ervan, kwestie van het juiste varken te kelen…

En dit alles beste deelnemers, voor een  schamele 7€/pp!? Van een  Familiefietstocht-budget gesproken, dat is er toch wel één zeker?! Onze sponsors hebben een hart van goud!

Veel succes! Veel Familiegenot! Santé! Smakkelijk! ’t Amusement! Veel leute!

De BergEzelkes

Witkap Stimulo

Witkap Stimulo Werd voor de eerste maal begin jaren 1900 gebrouwen door Hendrik Verlinden, Gistingschemicus die het vandaag befaamde trappistenbier ‘Westmalle’ op punt heeft gezet toen de paters trappisten er maar niet in slaagden de smaak op punt te krijgen.

Datum: zondag 20 Mei 2018
Uur: vertrek tussen 11u en 14u
Plaats: Moerbekeplein, 9500 Geraardsbergen (Moerbeke)
Inschrijving: 7€ (kassa 11 €) Daarin zijn begrepen: 4 drankjes en hapjes.
Live optreden van Jacco Ricardo tussen 18u30 en 21u30.
Parking 300pl. achter station op 60 meter van vertrekplaats.
Chimay Tripel

Chimay Tripel is een Helder donker goudkleurig bier met een stevige witte schuimkraag. ​Frisse en fruitig aroma met fijne hoptoetsen. ​Volmondige smaak met toetsen van mout en een subtiele zoetje en lichte bitterheid in de afdronk.

Mensen die er een weekendje willen van maken, het kan. Onze camping cosmos galacticos zal er ook zijn voor zij die op een slimme manier willen met ons meegenieten want laat ons duidelijk zijn, bergezelkes gaan voor Fun en wensen iedere deelnemer een behouden thuiskomst.

Klein en bescheiden begonnen in 2003, blijkt al gauw dat de familiefietstocht van de BergEzelkes een succesformule is. Verschillende factoren zorgen ervoor dat bij elke nieuwe editie het deelnemersaantal gestadig groeit. Jaar na jaar keren dezelfde mensen terug met nog meer familie en met nog meer vrienden …. Wat maakt onze fietstocht nu zo aantrekkelijk?

In de mate van het mogelijke wordt er bij vertrek aan iedereen een geschenkje meegegeven. De ongeveer 35 kilometer worden ieder jaar netjes opgedeeld d.m.v. 3 tussenstops, zodat na elke 10km de mensen rustig kunnen herademen met een lekker drankje (aperitief, koffie, frisdrank of een streekbier) en een hapje (mattentaart, speculoos, aperitiefhapje, enz ….). Dit alles wordt geserveerd door onze ijverige BergEzelkes die alles in een vriendelijke en ludieke sfeer laten verlopen.
Op de eindbestemming worden de gasten nog eens extra verwend met een heerlijke barbecueworst en onze onvermijdelijke Witkap!!! Dat iedereen nadien nog eens flink kan doorzakken vormt onmiskenbaar de kers op de taart! Het wordt onze gastDJ Stef nadien niet echt moeilijk gemaakt om de sfeer er nog tot in de vroege uurtjes in te houden. Wat is onze supertroef bij dit alles ????
Zoals tijdens de eerste uitgave in 2003 proberen wij het inschrijvingsgeld laag te houden. In 2003 was dit 5€. 16 jaar later is dit maar 2€ hoger voor de 4 drankjes en hapjes . Editie 2018 zal niet anders zijn. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij moeten rekenen op een stevige duw in de rug vanwege onze sponsors, waarvoor bij voorbaat onze oprechte dank.

 

Sponsors BergEzelkes familiefietstocht

U wilt de BergEzelkes familiefietstocht ook sponsoren. Contacteer Michael Steppe : Gsm 0472276073

Online inschrijving editie 2018

Online inschrijven is afgelopen !! Kaarten zijn nog enkel te kopen aan de kassa aan 11€