31/05/2020 18de BergEzelkes familiefietstocht

Ondanks de examenperiode en het zaterdag geen weer was om een hond door te jagen zijn de BergEzelkes toch zeer tevreden met de 1700 deelnemers.
Buiten enkele valpartijen waren er geen grote incidenten. De deelnemers waren top tijdens en na de fietstocht.
Wij zijn terug aan het aftellen naar de 18de editie. De BergEzelkes bestaan dan 20 jaar en dit zal niet onopgemerkt voorbijgaan.
Bedankt aan de fotografen Tim en Jonny. 
Nogmaals bedankt en draag alsjeblieft goed zorg voor julliezelf zodat jullie er volgend jaar terug kunnen bijzijn.
Tot dan.
Ingo

Stem op de plezanste vereniging

Klik op de afbeelding

De BergEzelkes werden 3de tijdens de verkiezing van de plezantste vereniging in Geraardsbergen georganiseerd door de krant Het Nieuwsblad.
Bedankt voor jullie stem.
Als vereniging met 37 leden staan wij toch tussen verenigingen met veel meer leden.
Proficiat aan de winnaar Chiro regenboog.

Evolutie deelnemers :

 • 08/06/2003 - 187
 • 30/05/2004 - 420
 • 15/05/2005 - 685
 • 04/06/2006 - 957
 • 27/05/2007 - 1030

Evolutie deelnemers :

 • 11/05/2008 - 1229
 • 31/05/2009 - 1400
 • 23/05/2010 - 1500+
 • 12/06/2011 - 1500+
 • 27/05/2012 - 1500+
 • 19/05/2013 - 1450+

Evolutie deelnemers :

 • 08/06/2014 - 1600+
 • 24/05/2015 - 1700+
 • 15/05/2016 - 1500+
 • 04/06/2017 - 1901
 • 20/05/2018 - 1953
 • 09/06/2019 - 1700+

Bidonworp om 20u met als hoofdprijs een fiets geschonken door sponsor Danny Sport

Optreden Colby Duo Band (op stand 1 of 2)

3 stops tijdens de route met eten en drinken
Crystalstick Wild Blond won een bronzen medaille op de International Beer Challenge in Londen
Aankomst : Witkap Stimulo + broodje barbecueworst

09/06/2019. 17jaar” familiefietstocht De Bergezelkes”

Beste Familietocht-deelnemers,

Gelukkig hoeven wij in onze BergEzelkes-fietsclub niet te stemmen om een en ander te organiseren of te ondernemen, in het ‘Verenigd Koninkrijk’, met die Brexit; is dat anders. Ze blijven daar maar wat aanmodderen. Veel ‘Verenigd’ is daar aan dat Koninkrijk niet meer, veeeeel minder dan in ons Belgenland waar Vlamingen en Walen zich steeds meer en meer thuisvoelen, samen met vele anderen… Wij, BergEzelkes, hadden al in 2018 ‘unaniem’ besloten om opnieuw een Familiefietstocht te organiseren in 2019, namelijk op Pinksterzondag 9 juni! Basta!

 Pas op, in de beste huishoudens is er wel al eens wat tegenwind of zelfs een kleine storm. Maar dat zou nu juist de relatie wat moeten verlu(i)chten, volgens de boeken toch. En ja, ook in onze BergEzelkes-club botert het niet altijd even goed, zeker met 2 voetbalkeepers in onze rangen. Ja hallo?! Zijn ons dat kerels die keepers? En zeggen dat je er op een voetbalplein maar 1 nodig hebt? Waarom trouwens? Zeker die van ons kan je missen… Gelukkig zijn er 10 andere om dat te compenseren! Ook ex-BergEzelkes-bestuursleden, die in het bankwezen ‘zitten’, kunnen fameus op de heupen werken. Dan ben je beter af met NMBS’ers, die sputteren altijd wel wat tegen of komen te laat, maar dat gaat snel weer over. In de grond, zijn het zelfs wel goeie kerels, het duurt wel een tijdje voor je ze er in krijgt.

Wat het parcours van de 17de Familiefietstocht betreft, heeft Di Pietro Faucconieri er dit jaar zijn winterslaap moeten voor laten. Hohoo, dat hebben wij het geweten in onze club!? Normaal geniet Peter zoals, de meeste andere beren, behalve de Panda en Teddy dan, van een diepe winterslaap. Dat een Panda-beer dat niet doet, is zijn probleem, vindt Peter daarvan. “Ze moeten gdvrdmme maar zo dom niet zijn om enkel bamboe te eten”, vloekt hij als we hem erop wijzen. Maar om er niet teveel over uit te wijden, Di Pietro heeft het alweer eens ferm gefixed! Dat is “nen keirel” hoor! Een parcours-pareltje (of is het pareltjes-parcours?), ligt op jullie deelname te wachten!

Dit jaar houden we grotendeels het concept aan van de vorige jaren, echter met enkele andere accenten. Hierdoor blijft deelnemen altijd wel een ver(r)assing… Volgend jaar gooien we het roer pas helemaal om.

Zo zouden we op stop 3 dit jaar (en ook een beetje omdat er vorig jaar enkele ‘lijken’ vielen), een lekker en fris acoholvrij bier schenken. Tenminste, 1 van onze fameuze keepers wordt van Christalstick Wild Blond bier niet (meer) zat, zot wel, maar dat ligt voor keepers dicht bij elkaar. Je ‘moet’ gewoon een beetje ( ) zot zijn om keeper te zijn/worden. De Christalstick Wild Blond is dus een zomerbiertje die vooral vrouwen en voetbalkeepers aanspreekt. Bovendien vertonen de BergEzelkes-helpers op deze 3de stand/stop, ook veel vrouwelijke charmes, waardoor ons beslissing en keuze al snel viel. Deze Wild Blond versie behaalde op de Londonse International Beer Challenge een bronzen medaille! Of dit aan de naam of aan de smaak ligt, laten we jullie graag ontdekken tijdens onze 17de Familiefietstocht. We zouden jullie op stop 3 trouwens nog meer ‘zomers’ verwennen. De eitjes bij Landbouwvennootschap Ostijn zijn zo kwaliteitsvol, dat we ons genoodzaakt zien deze in de versnappering te verwerken. Rarara.

Ook op stop 2 zullen we enkele accenten verleggen. Het aroma van de koffie wordt elk jaar door 3 BergEzelkes samengesteld. Elke zondagmorgen offeren deze 3 leden zich op om de ganse (voor-)middag koffie te slurpen. Van  overgave en opoffering gesproken?! De andere 32 leden doen dan weer hun uiterste best om elke zondag alle verschillende bieren in ons Lokaal Café Den Ezel te proeven. Gezien de wekelijkse bier-variatie is dit ook voor deze leden echt afzien en doorbijten, de ganse zondagnamiddag, in hun zetel… Het transportschip met de koffiebonen vanuit Brazilië, meerde deze maand aan in Viane. Van Wittenbergh zal instaan voor het lossen en stockage. In zijn wereldbefaamde carrosserie zullen de koffiebonen op lage temperatuur gebrand worden.

Bakkerij Van Belle was in maart 2 weken gesloten. Guykes zou het mattetaarten-affrodisiacum eigenhandig gaan plukken en ‘drogen’ zijn in Mexico, dixit zijn Pascalleken. Of zij hiermee enkel de ‘vanille’ bedoelde…, kan ons in feite niet veel schelen.

De tent in Moerbeke, bij aankomst, zullen we met enkele m³ uitbreiden zodat iedereen kan schuilen…voor de zon. Hier durven we niet afwijken van de traditie kwa eten en drinken, en dus blijven Witkap en zelfgemaakte braadworsten op het menu. Er zijn nog zekerheden in het leven! Gezien het mindere weer met carnaval Ninove zijn er redelijk wat vaten Witkap over, we hebben ze alle 57 overgehouden. Bij Martine en Yves De Roeck werden 7 Iberico varkens teveel besteld op een maandagmorgen, we draaien er worsten van. Van die varkens dan wel hé!

Ook voor ambiance wordt aan de eindmeet gezorgd. DJ Stef zal jullie in de dans-moo(e)d ‘draaien’… Een verassings-act/-optreden is hier nog in de maak. De keepers en bankmedewerkers volgen momenteel (dans-)opleiding bij juffrouw Monique, juffrouw Jacquelline en juffrouw Elza (juffen…?). Deze leden zijn op dat niveau blijven hangen, en zouden nu graag wel slagen. We zien wel wat en hoe ze het er van af brengen. We zien ook nog of hun optreden dan wel voor-, over- of op de spoorweg doorgaat…

Et voila, daarmee is het (bijna) zover, op Pinksterzondag 9 juni trekken we weer alle registers open, zoals we dat in koerstermen wel al eens zeggen. We rekenen op jullie aanwezigheid op onze Familiefietstocht 2019! Voor een schamele 7€kes breng je de leukste zondag van het jaar door; zonder zorgen, zonder klagen, zonder dorst en zonder zagen. Het wordt alweer een dagje ‘plezier beleven’ aan ludieke sport, familie en vrienden.

Het startschot wordt gegeven tussen 11.00uur en 14.00uur, zodat iedereen rustig de tijd heeft om van de verschillende tussenstops te genieten. Iedereen kan het parcours aan!

We willen zeker onze sponsors een dikke mercie toekennen! Zonder hen kunnen we jullie, voor slechts 7€, niet bedienen op deze manier. Onze sponsors hebben een hart van goud, bedankt allemaal. Bedankt!

 Veel succes! Veel Familiegenot! Santé! Smakkelijk! ’t Amusement! Veel leute!

De BergEzelkes

Witkap Stimulo

Witkap Stimulo Werd voor de eerste maal begin jaren 1900 gebrouwen door Hendrik Verlinden, Gistingschemicus die het vandaag befaamde trappistenbier ‘Westmalle’ op punt heeft gezet toen de paters trappisten er maar niet in slaagden de smaak op punt te krijgen.

Datum: zondag 31 Mei 2020
Uur: vertrek tussen 11u en 14u
Plaats: Moerbekeplein, 9500 Geraardsbergen (Moerbeke)
Inschrijving: 7€ (kassa 11 €) Daarin zijn begrepen: 4 drankjes en hapjes.
Parking 300pl. achter station op 60 meter van vertrekplaats.
Crystalstick Wild Bond

Crystalstick Wild Blond Wild Blond is het tweede bier van Brouwer Kurt Marcelis. Dit heeft hij eerst als een experiment gebrouwen en aan iedereen gevraagd wat er diende aangepast te worden. Het resultaat is verbluffend: de Amerikaanse hop aroma’s samen met de kruiden en citrus fruit toetsen blazen je omver. Dit bier heeft tarwe- en havermoutvlokken meegekregen om een volmondig goud blond bier te worden. Het is om wild enthousiast van te worden.

Brouwer Kurt Marcelis wil nu verder bouwen aan zijn toekomst door een kleine brouwinstallatie te plaatsen in zijn atelier in Halle. En thuis in Herne test ik mijn bieren, klinkt het nog. Het is bijzonder dat ik afgelopen weekend tussen al die grote brouwerijen stond op de 2e International Beer Challenge. Binnenkort ga ik ook experimenteren met gin en andere sterke dranken. Wie weet, scoor ik ook in dat segment.

Inschrijven BergEzelkes nieuwsbrief

* indicates required

Mensen die er een weekendje willen van maken, het kan. Onze camping cosmos galacticos zal er ook zijn voor zij die op een slimme manier willen met ons meegenieten want laat ons duidelijk zijn, bergezelkes gaan voor Fun en wensen iedere deelnemer een behouden thuiskomst.

Klein en bescheiden begonnen in 2003, blijkt al gauw dat de familiefietstocht van de BergEzelkes een succesformule is. Verschillende factoren zorgen ervoor dat bij elke nieuwe editie het deelnemersaantal gestadig groeit. Jaar na jaar keren dezelfde mensen terug met nog meer familie en met nog meer vrienden …. Wat maakt onze fietstocht nu zo aantrekkelijk?

In de mate van het mogelijke wordt er bij vertrek aan iedereen een geschenkje meegegeven. De ongeveer 35 kilometer worden ieder jaar netjes opgedeeld d.m.v. 3 tussenstops, zodat na elke 10km de mensen rustig kunnen herademen met een lekker drankje (aperitief, koffie, frisdrank of een streekbier) en een hapje (mattentaart, speculoos, aperitiefhapje, enz ….). Dit alles wordt geserveerd door onze ijverige BergEzelkes die alles in een vriendelijke en ludieke sfeer laten verlopen.
Op de eindbestemming worden de gasten nog eens extra verwend met een heerlijke barbecueworst en onze onvermijdelijke Witkap!!! Dat iedereen nadien nog eens flink kan doorzakken vormt onmiskenbaar de kers op de taart! Het wordt onze gastDJ Stef nadien niet echt moeilijk gemaakt om de sfeer er nog tot in de vroege uurtjes in te houden. Wat is onze supertroef bij dit alles ????
Zoals tijdens de eerste uitgave in 2003 proberen wij het inschrijvingsgeld laag te houden. In 2003 was dit 5€. 16 jaar later is dit maar 2€ hoger voor de 4 drankjes en hapjes . Editie 2019 zal niet anders zijn. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij moeten rekenen op een stevige duw in de rug vanwege onze sponsors, waarvoor bij voorbaat onze oprechte dank.

 

Sponsors BergEzelkes familiefietstocht

Elektrische fietsen te huur !!!

U wilt de BergEzelkes familiefietstocht ook sponsoren. Contacteer Michael Steppe : Gsm 0472276073

Online inschrijving editie 2019

Het online inschrijven is afgesloten.
Kaarten zijn enkel nog te koop bij de leden BergEzelkes indien nog niet uitverkocht !!!

Parcours BergEzelkes familiefietstocht 2019

Er is ook een korte versie van 33 km !!

Vertrek - Aankomst familiefietstocht 2019

Vragen ? Contacteer ons

Voornaam*
Familienaam*
Email*
Bericht/Kommentaar/Suggesties