Meteen naar de inhoud

23/05/2021 18de BergEzelkes familiefietstocht

Twee keer moest er vanwege het coronavirus een streep door de BergEzelkes familiefietstocht, dit jaar kon het eindelijk weer doorgaan.

Op zondag 5 juni 2022 organiseerden de BergEzelkes de 18de Bergezelkes familiefietstocht. Ondanks het zeer slechte weer kwamen 1500 deelnemers hun snoepkaart afhalen. Zonder het slechte weer zou het record aantal deelnemers zeker zijn gebroken. Bedankt aan alle deelnemers en het aftellen naar editie 19 is begonnen. Noteer alvast pinksterzondag 28 Mei 2023 in jullie agenda !

Tot de 19de BergEzelkes familiefietstocht

Beste Familiefietstocht-deelnemers,
twee hééééllange jaren heeft dat vieze Corona-beestje ons tijdens het Pinksterweekend aan de ‘ketting’ gehouden. Vele deelnemers smeekten naar de 18de versie van onze Familiefietstocht. En ja, eindelijk, op Pinksterzondag 5 juni is het weer aan ons! 😉😉Met 2 jaar vertraging, kondigen de BergEzelkes de 18de editie van hun befaamde Familiefietstocht aan! Iedereen snakt ernaar om nog eens echt samen te genieten van een ludieke fietstocht met familie en vrienden, een lekkere pint onderweg, een versnapering erbij, een babbel en dansje erna, zoals vroeger… Met andere woorden, alles wat iedereen na 2 afgelaste Familiefietstocht-edities gemist heeft, samen leute en plezier maken!!!Onze BergEzelkes, met ondertussen vele nieuwe leden erbij, staan te trappelen om erin te vliegen! Motivatie op overschot, om editie 18 met volle goesting voor te bereiden en er weer iets ‘groots’ van te maken.In 2020 moest onze Familiefietstocht normaal een jubileum-editie zijn, onze fietsclub ‘de BergEzelkes’ bestond immers 20 jaar (ontsproten anno 2000). Jammer genoeg was de 20ste verjaardag een beetje in mineur. Maar, wij zouden geen BergEzelkes zijn, als we dat dit jaar, op zondag 5 juni, daarom minder zouden vieren. M.a.w., met een beetje vertraging, maar dubbel zo hard! 😊😊Met speciale dank aan onze sponsors die ons opnieuw de nodige steun gaven om voor een luttele €8 een paar verrassende stops,lekkere drankjes en hapjes te voorzien zodat de BergEzelkes er voor de deelnemers een onvergetelijke Pinksterzondag van maken.Reden genoeg, om er op 5 juni terug bij te zijn!
Veel Familiegenot! Santé! Smakelijk! ’t Amusement! Veel leute!
De BergEzelkes

Witkap Stimulo

Witkap Stimulo Werd voor de eerste maal begin jaren 1900 gebrouwen door Hendrik Verlinden, Gistingschemicus die het vandaag befaamde trappistenbier ‘Westmalle’ op punt heeft gezet toen de paters trappisten er maar niet in slaagden de smaak op punt te krijgen.

Datum: zondag 05 Juni 2022
Uur: vertrek tussen 11u en 14u
Plaats: Moerbekeplein, 9500 Geraardsbergen (Moerbeke)
Inschrijving: 8€ (kassa 12 €) Daarin zijn begrepen: 4 drankjes en hapjes.
Parking 300pl. achter station op 60 meter van vertrekplaats.

Petrus Aged Red is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd.

Petrus Aged Red

Evolutie deelnemers :

Evolutie deelnemers :

Evolutie deelnemers :

Parcours BergEzelkes familiefietstocht 2022

De start en aankomst is op het Moerbekeplein. Via het gehucht Sint-Paulus (Het gehucht Sint-Paulus dankt zijn naam aan de kapel Sint-Paulus. De Sint-Pauluskapel ligt op het Kapelleblok, ten noorden van en dichtbij de Pauwelhoeve. Ze werd opgetrokken op een site, die reeds in de Gallo-Romeinse periode werd bewoond. Er blijkt geen enkel verband te bestaan tussen de villa die er zich waarschijnlijk bevond en de laat-middeleeuwse kapel, die vermoedelijk in het begin van de 16de eeuw werd opgetrokken. Het is een bakstenen gebouw in laatgotische stijl. In de kapel worden o.m. enkele 15de-eeuwse kunstvoorwerpen bewaard.) rijden wij naar naar Waarbeke (Stilte, rust en ruimte worden almaar schaarser in onze jachtige, moderne samenleving die vooral op consumptie, productie en versnelling is gericht. Daarom werd enkele jaren geleden door verschillende overheden het proefproject ‘Stiltegebied Dender-Mark’ opgestart, het eerste officieel erkende stiltegebied in Vlaanderen.) De eerste stop is in het Beukenhof in Nieuwenhove. Dit is de kleinste deelgemeente van Geraardsbergen. Het buurthuis Beukenhof heeft een amfitheater voor 200 toeschouwers.

Dit jaar passeert de tocht voor het eerst door het dorp Vollezele. Niets wijst er nog op, dat dit dorpje in Vlaams-Brabant ooit wereldberoemd was. Uit alle delen van de wereld kwamen handelaars hier naartoe gereisd, voor het destijds belangrijkste exportproduct : het Belgisch trekpaard.De enorme vraag naar trekpaarden ontstond in het midden van de 19e eeuw, ten gevolge van de industriële revolutie.De gespierde paarden werden ingezet voor het trekken van zware machines en schepen. Om te ontdekken welk ras hiervoor het meest geschikt was, werden in Europa kampioenschappen georganiseerd.Ze trokken tienduizenden toeschouwers. Eén van de vaste deelnemers was boer en paardenfokker, Remi van der Schueren uit Vollezele. Zijn hengst Brillant eindigde tussen 1870 en 1885 steevast als winnaar op de prijskampen, en verwierf daardoor internationale bekendheid.De roem van de legendarische hengst straalde uit over gans Vollezele. Samen met nog twee andere fokkers zorgde boer Van der Schueren voor een constante aanvoer van deze trekpaarden.Door de opkomst van de tractor echter, verloor het Belgisch trekpaard z’n betekenis. Vollezele degradeerde daarop tot een alledaags Belgisch dorpje.De herinnering aan de gloriejaren worden levend gehouden door het Museum van het Belgisch trekpaard. Voor het museum, staat een standbeeld van het Brabants trekpaard Brillant, de gouden hengst!

De tweede van de 4 stops, houden we in het Kasteel van Steenhaut. Een deel van het 50 ha grote kasteeldomein, met kasteel, vijvers en boerderij liggen op grondgebied Vollezele.

De rest van het prachtige domein: park, boomgaarden en het grote bos met kapel en boswachtershuis, liggen op grondgebied Oetingen.

Het kasteeltje van Dominiek de Clerck (textielgroep Beaulieu), gelegen in een dal van het Pajottenland, wordt door bomen aan het zicht onttrokken. De meidoornhaag langs de smalle asfaltweg naar zijn domein is minutieus geknipt.

De Vlaamse komiek Urbanus woont sinds jaren in Tollembeek. Het dorp is tevens ook de setting van de stripreeks Urbanus. In de stripreeks ziet het dorp er echter helemaal anders uit dan in de echte wereld.

Toen in 1867 spoorlijn 123 van Geraardsbergen naar Edingen werd opengesteld, bood dat werkkansen aan de Pajotse bevolking, meer bepaald, aan de mannen van de omliggende dorpen: Galmaarden, Tollembeek, Vollezele en Herne. In wagons, toen nog zonder comfort, namen de Pajotse mannen met honderden de trein naar de Borinage.

De werkomstandigheden waren barslecht en de werkdagen zeer lang. Bovendien werden ‘les sales Flamins’ door de Waalse patrons als minderwaardig aanzien. Terug thuis, hadden de ‘fossemannen’ daarentegen meer aanzien, omdat hun loon hoger was dan wat ze thuis in het Pajottenland konden verdienen.

De 3de stop is in Viane (bij Carrosserie Van Wittenbergh). Viane is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van de stad Geraardsbergen. Viane ligt in het zuidoosten van de provincie in de Denderstreek, tegen de grens met Vlaams-Brabant en Henegouwen. Het landelijk dorp wordt van Geraardsbergen gescheiden door het riviertje de Marke.

Zin in een intrigerend bier van 8,5% ? Dan moet je hier zeker eens een Petrus Aged Red proeven. Een bier voor de durvers. Petrus Aged Red is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd.  U bent gewaarschuwd!De smaak is vergelijkbaar met de door studenten veel gedronken ‘Rouge’ bieren, maar van superieure kwaliteit.

Vanaf deze stop, is het slechts 3 kilometer tot de eindmeet, en meteen de 4de stop, op het Moerbekeplein. Moerbeke is eveneens een deelgemeente van Geraardsbergen. Bij Moerbeke, ligt in het noorden het gehucht Atembeke.

Als beloning voor de geleverde inspanning krijgt iedere deelnemer op het Moerbekeplein een Witkap Stimilo van brouwerij Slaghmuylder (uit het Oost-Vlaamse Ninove) met een zelfbereide braadworst (geheim recept van de BergEzelkes).

Drink met mate(n) ! Op elke stop zijn ook niet-alcoholische dranken te verkrijgen.

Online inschrijving (Gestopt)

Door het groot aantal online inschrijvingen waren wij verplicht om het online inschrijven vroegtijdig te stoppen. Gelieve ons hiervoor te excuseren.

Bidonworp om 20u met als hoofdprijs een fiets geschonken door Wpcycles Viane

3 stops tijdens de route met eten en drinken
Aankomst : Witkap Stimulo + broodje barbecueworst

Klein en bescheiden begonnen in 2003, blijkt al gauw dat de familiefietstocht van de BergEzelkes een succesformule is. Verschillende factoren zorgen ervoor dat bij elke nieuwe editie het deelnemersaantal gestadig groeit. Jaar na jaar keren dezelfde mensen terug met nog meer familie en met nog meer vrienden …. Wat maakt onze fietstocht nu zo aantrekkelijk?

In de mate van het mogelijke wordt er bij vertrek aan iedereen een geschenkje meegegeven. De ongeveer 35 kilometer worden ieder jaar netjes opgedeeld d.m.v. 3 tussenstops, zodat na elke 10km de mensen rustig kunnen herademen met een lekker drankje (aperitief, koffie, frisdrank of een streekbier) en een hapje (mattentaart, speculoos, aperitiefhapje, enz ….). Dit alles wordt geserveerd door onze ijverige BergEzelkes die alles in een vriendelijke en ludieke sfeer laten verlopen.
Op de eindbestemming worden de gasten nog eens extra verwend met een heerlijke barbecueworst en onze onvermijdelijke Witkap!!! Dat iedereen nadien nog eens flink kan doorzakken vormt onmiskenbaar de kers op de taart! Het wordt onze gastDJ Stef nadien niet echt moeilijk gemaakt om de sfeer er nog tot in de vroege uurtjes in te houden. Wat is onze supertroef bij dit alles ????
Zoals tijdens de eerste uitgave in 2003 proberen wij het inschrijvingsgeld laag te houden. In 2003 was dit 5€. 19 jaar later is dit maar 3€ hoger voor de 4 drankjes en hapjes . Editie 2022 zal niet anders zijn. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij moeten rekenen op een stevige duw in de rug vanwege onze sponsors, waarvoor bij voorbaat onze oprechte dank.

Sponsors BergEzelkes familiefietstocht

Optreden Colby Musicband (Start en stop 1)

Na regen komt zonneschijn

Zoals iedereen wel had verwacht kan/mag de BergEzelkes familiefietstocht niet doorgaan. 
Wij gaan niet klagen over het niet kunnen organiseren van de fietstocht terwijl er nog dagelijks mensen vechten tegen het virus en gezondheidswerkers hun leven riskeren terwijl ze de COVID-19-patiënten helpen!
Niet plezant om wakker te worden met het aantal corona overlijdens. Er zijn families aan het rouwen zonder dat ze afscheid hebben kunnen nemen van hun geliefden.
De grootste pandemie uit de geschiedenis was de pest in de 13de eeuw. 100 miljoen stierven. In Vlaanderen liet een derde van de bevolking het leven.
Ook deze epidemie begon bij beesten in Azië waarop ze naar Italië trok en zich verspreide over de hele wereld. Het traject van de pest lijkt griezelig veel op dit van de Covid-19.
Maar daar houdt de vergelijking op. De pest was geen virus maar een bacterie. Het waren toen andere tijden. De zieken werden aan hun lot overgelaten.
Er was inflatie,armoede,sociale spanningen maar het maatschappelijk weefsel ging niet kapot. De mens deed voort en toonde zijn ongelofelijke veerkracht en weerbaarheid.
Ook nu weer zijn er vele complottheorieën over het virus. Chinese spionnen hebben het virus gestolen uit het laboratorium in het Canadese Winnipeg, en meegenomen naar het Wuhan instituut voor virologie.
Daar is het virus ontsnapt en zo’n dertig kilometer verderop terecht gekomen op de vismarkt. Of de Salafisten zitten achter het virus. Het is de volgende stap van de islamisering van de wereld.
Door de dreiging van het virus gaan steeds meer mensen gezichtsbedekking dragen. In feite dragen ze dan bijna een boerka. Zo wordt gezichtsbedekking in het straatbeeld steeds normaler en neemt de acceptatie van de islamitische wetten toe.
Of een Frans viroloog deelt de mening dat het virus wel degelijk ontsnapt is uit een laboratorium in Wuhan. Spijtig dat Hercule Poirot niet echt bestaat. Die zou de oorzaak wel vinden. En er zijn veel meningen over de lockdown en het terug versoepelen van de maatregelen. De virologen zullen wel beter weten wat er moet gedaan worden. Ze hebben gelijk dat de gezondheid voorang krijgt op het economische. Er komen beslist niet zo prettige besparingen om het begrotingstekort te verkleinen na de crisis. Misschien moeten ze eerst eens denken aan het verminderen van het aantal politiekers.
Als ik kon toveren was er al lang een vaccin, een wereld zonder vooroordelen, een wereld zonder racisme, een wereld zonder oorlog, een wereld zonder armoede, een wereld zonder pesten…, maar een wereld vol liefde en begrip. waar alle mensen van elkaar houden. Maar helaas behaalde ik nooit een tovenaarsdiploma.
Een mooi burgerinitiatief in Moerbeke (Waas). Er komt een Heldenbos voor de coronahelden. ziekenhuis-en zorgpersoneel,winkelbedienden,postbodes,pakjesbezorgers,chauffeurs,machinisten,bouwvakkers,slagers,bakkers,journalisten…
Geen monument van steen of brons, maar iets dat leeft en groeit: Meer info op de site https://www.heldenbos.be/

Heel anders gaat het in ons Moerbeke (Geraardsbergen) aan toe. Hier schieten de nieuwe woonwijken voor de betonstop als paddenstoelen uit de grond. ‘Laat ons een bloem’ is al 50 jaar oud, maar de waarschuwing van Louis Neefs is vandaag nog brandend actueel.

Nog nooit zoveel mensen aan het sporten gezien dan de laatste weken en dit is zeker goed. Op de Sporza website staat een interessant artikel over de vele voordelen.
Ik dank van harte de mensen die in de frontlinie werken en hun eigen leven inzetten om ons te beschermen. De vele vrijwilligers en iedereen die nu voorop gaat. Hopelijk krijgen jullie nog dezelfde waardering die jullie verdienen na de corona.

Humor is belangrijk in een periode van crisis. Wat als….?

Het is wachten op een vaccin en er genoeg immuniteit is opgebouwd maar wij zullen het coronavirus overwinnen en zullen ons leven opnieuw leven … misschien een beetje anders … misschien heel anders dan ervoor, maar we zullen wel een manier vinden om weer gelukkig te zijn.

#Samen tegen Corona.
#Samen voor een betere wereld. Een wereld waar we trots op kunnen zijn.

De voorzitter had deze keer geen tijd om een tekst te schrijven. Teveel werk met het opvoeden van zijn veulen.Die rekent zich al rijk als hij het later kan verkopen aan een oliesjeik.
De 18de BergEzelkes familiefietstocht zal hopelijk doorgaan op 23/05/2021.
Tot ziens en zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
I.Dooms

Is er leven voor de dood ?

31/05/2020. 18jaar” familiefietstocht De Bergezelkes”

Mijn excuses, om jullie te misleiden met de gebruikte titel “Is er leven voor de dood” in dit subject.

Ik deed, en doe, dit enkel, omdat vorig jaar de helft van de verstuurde emails niet werden geopend. En begin dit jaar was er veel heisa over het assisen euthanasieproces ‘’Tine Nijs’, dit trok bij velen de aandacht. In de Standaard las ik namelijk een artikel met deze hoofding. Het artikel kan je hier lezen.

Er is alweer heel wat gebeurd dit jaar: het euthanasieproces dus, de Brexit, de klimaat betogingen,Bosbranden in Australië, Covid-19 virus alias Corona, koning Alberts’ buitenechtelijke dochter, de regeringsvorming, Anderlecht niet in Play Off 1 (nog niet zeker),… Je zou bijna gaan denken dat het einde van de wereld echt nabij is!? Urbanus zong het trouwens anno 1974 al: “de wereld is om zeep…”.

Hij maakte intussen een herwerkte versie hiervan, al vond ik het origineel beter. Oude en herwerkte versie kunnen jullie hier lezen/zingen/…

Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel zei een hollandse voetballer. Zo is het waterpeil sinds de overvloedige regen in februari terug op peil en gaan wij deze zomer onze auto kunnen wassen zonder een risico op een gas-boete. Ook goed meegenomen. Een studie van de universiteit Indiana uit dat vier op de tien vrouwen al wel eens zo’n coregasm (orgasme tijdens het sporten) ervoer. Vooral klimmen, fietsen en gewichtheffen zouden je frequent naar nieuwe hoogtes tillen.

En nu iets waarover deze nieuwsbrief echt zou moeten gaan. Wel, op Pinksterzondag 31/05 gaat de 18de BergEzelkes Familiefietstocht door, ahbon! Tenminste, als het Covid-19 virus geen ‘roet in het eten gooit’.

Wegens plaatsgebrek in het plaatselijk schooltje gaat de start sinds enkele jaren door op het Moerbekeplein. Er kan vertrokken worden tussen 11.00uur en 14.00uur, voor een tocht van 24 of 36 kilometers.

Dit jaar passeert de tocht voor het eerst door het dorp Vollezele. Niets wijst er nog op, dat dit dorpje in Vlaams-Brabant ooit wereldberoemd was. Uit alle delen van de wereld kwamen handelaars hier naartoe gereisd, voor het destijds belangrijkste exportproduct : het Belgisch trekpaard.

De enorme vraag naar trekpaarden ontstond in het midden van de 19e eeuw, ten gevolge van de industriële revolutie.

De gespierde paarden werden ingezet voor het trekken van zware machines en schepen. Om te ontdekken welk ras hiervoor het meest geschikt was, werden in Europa kampioenschappen georganiseerd.

Ze trokken tienduizenden toeschouwers. Eén van de vaste deelnemers was boer en paardenfokker, Remi van der Schueren uit Vollezele. Zijn hengst Brillant eindigde tussen 1870 en 1885 steevast als winnaar op de prijskampen, en verwierf daardoor internationale bekendheid.De roem van de legendarische hengst straalde uit over gans Vollezele. Samen met nog twee andere fokkers zorgde boer Van der Schueren voor een constante aanvoer van deze trekpaarden.

Door de opkomst van de tractor echter, verloor het Belgisch trekpaard z’n betekenis. Vollezele degradeerde daarop tot een alledaags Belgisch dorpje.

De herinnering aan de gloriejaren worden levend gehouden door het Museum van het Belgisch trekpaard. Voor het museum, staat een standbeeld van het Brabants trekpaard Brillant, de gouden hengst!

De eerste van de 4 stops, houden we in het Kasteel van Steenhaut. Een deel van het 50 ha grote kasteeldomein, met kasteel, vijvers en boerderij liggen op grondgebied Vollezele.

De rest van het prachtige domein: park, boomgaarden en het grote bos met kapel en boswachtershuis, liggen op grondgebied Oetingen.

Het kasteeltje van Dominiek de Clerck (textielgroep Beaulieu), gelegen in een dal van het Pajottenland, wordt door bomen aan het zicht onttrokken. De meidoornhaag langs de smalle asfaltweg naar zijn domein is minutieus geknipt.

De 2de stop is in Tollembeek-dorp zelf. De Vlaamse komiek Urbanus woont sinds jaren in Tollembeek. Het dorp is tevens ook de setting van de stripreeks Urbanus. In de stripreeks ziet het dorp er echter helemaal anders uit dan in de echte wereld.

Toen in 1867 spoorlijn 123 van Geraardsbergen naar Edingen werd opengesteld, bood dat werkkansen aan de Pajotse bevolking, meer bepaald, aan de mannen van de omliggende dorpen: Galmaarden, Tollembeek, Vollezele en Herne. In wagons, toen nog zonder comfort, namen de Pajotse mannen met honderden de trein naar de Borinage.

De werkomstandigheden waren barslecht en de werkdagen zeer lang. Bovendien werden ‘les sales Flamins’ door de Waalse patrons als minderwaardig aanzien. Terug thuis, hadden de ‘fossemannen’ daarentegen meer aanzien, omdat hun loon hoger was dan wat ze thuis in het Pajottenland konden verdienen.

De 3de stop is in Viane (bij Carrosserie van Wittenbergh). Viane is een dorp in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een deelgemeente van de stad Geraardsbergen. Viane ligt in het zuidoosten van de provincie in de Denderstreek, tegen de grens met Vlaams-Brabant en Henegouwen. Het landelijk dorp wordt van Geraardsbergen gescheiden door het riviertje de Mark.

Zin in een intrigerend bier van 8,5% ? Dan moet je hier zeker eens een Petrus Aged Red proeven. Een bier voor de durvers. Petrus Aged Red is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd.  U bent gewaarschuwd!De smaak is vergelijkbaar met de door studenten veel gedronken ‘Rouge’ bieren, maar van superieure kwaliteit.

Vanaf deze stop, is het slechts 3 kilometer tot de eindmeet, en meteen de 4de stop, op het Moerbekeplein. Moerbeke is eveneens een deelgemeente van Geraardsbergen. Bij Moerbeke, ligt in het noorden het gehucht Atembeke.

Als beloning voor de geleverde inspanning krijgt iedere deelnemer op het Moerbekeplein een Witkap Stimilo van brouwerij Slaghmuylder (uit het Oost-Vlaamse Ninove) met een zelf bereidde braadworst (geheim recept van de BergEzelkes).

Drink met mate(n) ! Op elke stop zijn ook niet-alcoholische dranken te verkrijgen.

Hopelijk tot Pinksterzondag 31 mei, “bij leven en welzijn” (zoals Jos Ghysen het radioprogramma ‘Te bed of niet te bed’ altijd afsloot).

En onze voorzitter wordt dit jaar 50. Wat vliegt de tijd. Ik heb die nog weten rondlopen met een pamper. Niet dat ik al zo oud ben maar hij heeft lang een pamper gedragen.

Viva de voorzitter, zet de stoelen aan de kant.

Genoeg gezeverd. Hieronder het tekstje van onze voorzitter. Die kan ook zeveren.

Een spoedig herstel aan iedereen die besmet is met het Corona virus.
Nog een tip om af ts slu!iten : Always Look on the Bright Side of Life.

I.Dooms

Beste Familiefietstocht-deelnemers,

Een jaartje is snel voorbij. Ja, zelfs 20 jaren vliegen voorbij, want, 20 jaar geleden stichtten we onze “BergEzelkes fietsclub”, en het lijkt als gisteren… Het terras in ons lokaal den Ezel, anno 2000, zorgde na enkele gerstenatjes voor de nodige  inspiratie bij enkele ex-voetballers en andere topsporters. Van het een kwam het ander en hop, de “BergEzelkes” waren een feit. We hadden (en hebben) al heeeel veeeel plezier met onze club. De openingsrit “seizoen 2020”, begin maart, was een topeditie. Iedere BergEzel keek uit naar het nieuwe seizoen en de daarbij horende zondag-ritjes, het enthousiasme droop eraf. Tof, Top, zo verder! Echter, we kenden in onze vriendenclub ook mindere periodes tijdens deze 20 jaar. Zo kwam het verliezen van onze sportdirecteur en even later 1 van onze prachtige(-ste) leden, hard aan. Nog altijd zijn we hen zeer dankbaar en herdenken we hen tijdens de jaarlijkse Bedevaart-rit en de MTB Memorial Ronny Bury (d.d. 10/05/2020 vertrek 08.30uur voetbalplein Sparta Moerbeke)

Onze Familiefietstocht kende zijn ontstaan 2 jaar later, op dezelfde wijze als het ontstaan van de BergEzelkes fietsclub…en ondertussen zijn we aan editie “18” toe. We kijken er samen met jullie naar uit! Ook dit jaar zorgen we voor enkele unicums. Lees verder…

Het parcours van de hand van Di Pietro Focconieri is alweer een pareltje, we mochten het ondervinden tijdens de openingsrit. Fantastisch is het! Enkele weken out zijn wegens ziekte, neen geen Corona, heeft zo ook een positieve kant. Di Pietro had wat meer tijd om zijn wereldatlas te bestuderen en vond er naast Moerbeke ook Vollezele en Tollembeek op terug… 😊

De haltes/stops onderweg zijn van ‘hoog niveau’! Enkele van onze BergEzelkes verhuisden tijdens ons 20-jarig bestaan naar Vollezele, en van het een komt het ander, als je al regelmatig eens een stapje in de wereld zet en een Duvel (of 6, 7, 8,…) lust, dan blijven de contacten niet uit. Een mens durft al eens iets meer met wat op. Jullie zullen het merken bij deelname. We zullen halthouden in het Kasteel van Steenhaut in Vollezele! 1 van de unicums tijdens Familiefietstocht BergEzelkes, editie “18”.

In het dorp van Urbanus passeren, betekent er ook halthouden. De locatie waar we vertoeven voor koffie en mattentaart is idyllisch! Langs de ene zijde kunnen we de Marke aanschouwen/aanraken en langs de andere zijde kijken we op de bronzen Urbanus. You’ll see! Mooi!

Dat we niet ongekend zijn in ‘royalty middens’ heeft ook met enkele leden te maken. Zo organiseerden de BergEzelkes in november vorig jaar een daguitstap naar enkele brouwerijen. Pffff, leuk. Wel, 1 van deze brouwerijen is hofleverancier. We werden er met open armen ontvangen…alsof we formateurs waren… 😉 De BergEzelkes kennende, willen we ook de deelnemers aan onze Familiefietstocht altijd laten meegenieten. Op de 3de stop, bij Christofken en Anjaaken, alias Carrosserie Van Wittenbergh, kunnen jullie genieten van een voor deze/onze/jullie gelegenheid, “2de unicum”. We zullen er een ‘rouge’ biertje schenken dat de kans had om 2 jaar op eiken vaten te rijpen, en dit is geen lapsus! Brouwerij de Brabander uit Harelbeke, zal voor ons een ‘melange op vat steken’ die nergens anders te proeven valt. Moet-je-geproefd-hebben!

Bij aankomst in Moerbeke zullen we, naar jaarlijkse traditie, de Witkap Stimulo ontkurken. Brouwerij Witkap maakte ook deel uit van ons brouwerijbezoek begin november, hik… We hadden de kans hun nieuwe brouwketels aan het werk te zien. Hun nieuwe brouwproces leunt nauw aan bij dat van champagne. Ze maken werk van een speciale Familifietstocht-assemblage voor 17 hectoliters Witkap Royal. De vaten liggen nu lichtjes schuin op hun kop, en worden om de 5uur 1/8 kwartslag gedraaid teneinde de remuage nadien vlotjes te laten verlopen. Enkele weken voor Pinksterzondag zou het ‘degorgeren’ plaatsvinden. 😉

Onze zelfgemaakte braadworsten blijven op het menu. Er zijn nog zekerheden in het leven.

En ook voor ambiance, wordt aan de eindmeet gezorgd. DJ Stefaan Van Vlaanderen zal jullie in de dans-moo(e)d ‘draaien’… Onze DJ zal dit jaar ondersteuning krijgen van de Colby Band. Deze zullen jullie tijdens het ganse parcours vergezellen en zorgen tevens voor een top-act in de tent nadien! Ze werken alvast aan de conditie om nog adem over te hebben hiervoor. 😊

Et voila, daarmee is het (bijna) zover, op Pinksterzondag 31 mei, trekken we weer alle registers open, zoals we dat in koerstermen wel al eens zeggen. We rekenen op jullie aanwezig op onze Familiefietstocht 2020! Voor een schamele 7€kes breng je de leukste zondag van het jaar door; zonder zorgen, zonder klagen, zonder dorst en zonder zagen. Het wordt alweer een dagje ‘plezier beleven’ aan ludieke sport, familie en vrienden.

Het startschot wordt gegeven tussen 11.00uur en 14.00uur, zodat iedereen rustig de tijd heeft om van de verschillende tussenstops te genieten. Er zijn 2 afstanden, 24 en 36km, zodat iedereen een parcours aankan!

We willen zeker onze sponsors een dikke mercie toekennen! Zonder hen kunnen we jullie, voor slechts 7€, niet bedienen op deze manier. Dikke merci, bedankt!

Veel succes! Veel Familiegenot! Santé! Smakkelijk! ’t Amusement! Veel leute!

De BergEzelkes

U wilt de BergEzelkes familiefietstocht ook sponsoren. Contacteer Michael Steppe : Gsm 0472276073

Inschrijven BergEzelkes nieuwsbrief

* indicates required

Mensen die er een weekendje willen van maken, het kan. Onze camping cosmos galacticos zal er ook zijn voor zij die op een slimme manier willen met ons meegenieten want laat ons duidelijk zijn, bergezelkes gaan voor Fun en wensen iedere deelnemer een behouden thuiskomst.

Vragen ? Contacteer ons

    Voornaam*

    Familienaam*

    Email*

    Bericht/Kommentaar/Suggesties

    Please prove you are human by selecting the car.