Meteen naar de inhoud

Wat was me dat een gek weekend zeg? Alles in functie van de koers en de Toer! Het feestje van vrijdag was bijlange nog niet uit het lijf of de volgende pinten kwamen er aan in Atembeke en op den Bosberg. Pffff, een dagje ouder worden, ik begin het te voelen. En dan ook nog zondag eens op die fiets…soms is het bijten, vooral in het weekend.
Zaterdag heel wat BergEzelkes paraat op de Bosberg, de rest op de Muur. Wat een gedoe?! En dat voor 2 minuutjes peloton-kijken, zot hé. Maar ja, niet gaan zou ook zot zijn. Wanneer gaan we die gele meute nu nog eens door ons dorp zien voorbijkomen? Een mens kan het op geen 5 jaar zeggen.
En dus zaterdag ollé ollé geejt ons nog nen tournée… Zondagmorgen was het veeeele minder. Gelukkig werd er door sommigen om 09.00uur afgesproken wat toch een uurtje langer recuperatie was. Een beetje ongelukkig dat niet iedereen op de hoogte was hiervan, ook niet van de afspraak om bij Iwan te stoppen. We doen ons best om dit te voorkomen in de toekomst! Goeie afspraken maken de beste vrienden!
Met 7 vertrokken we dus via Kester, Gooik en Herfelingen richting Nergens. Daar aangekomen merkten we op, dat om 10.00uur pointeren in ons lokaal mss wel heel vroeg zou zijn, zodat we omreden via Nieveranst. Ook daar waren we het al snel beu zodat we toch maar naar huis vlamden aan meer dan 28,6km/uur gemiddeld. Gerben kon het maar niet hebben dat sterke Wim naast hem kwam rijden zodat hij altijd versnelde. Gerben heeft naast zijn nieuwe helm 2 weken geleden, zijn nieuwe schoenen 1 week geleden eindelijk eens een nieuwe bril gekocht. Dien Absjaar doet dat altijd op het goeie moment, maw als er iemand met een bril van Christian Dior wint in de ronde, is er de dag zelf -50%?! Je moet het maar weten, en Gerben die wist het toch alweer en dus tjakaa, een nieuwe bril zie! Hij stond er mooi mee, het is een grote montuur… Geertjes Schoonbroer was ook van de partij. De schoolmeester heeft nu toch wel iemand gebuisd zeker? Nu moet hij op 16 augustus een dag gaan ‘werken’… Zijn ganse congé van slechts 2,5 maand naar de kloten door een Turk die hij buisde. Geertjes zelf is ook naar de kloten. Overal doet het pijn, kraakt het of piept het. Altijd gezegd, Dominiksken is geen wijf voor hem, alleen. Ze maakt hem kapot. Dien anderen Degrootte kwam dan maar rond 11.45uur eens voorbij gereden…in zijn auto natuurlijk. We konden een glimp van hem opnemen, of beter, een dikke vlam opnemen. Gezien? Hij kan volgens mij met zijn kop niet meer door het autoraam, jongens toch! We vertrekken dan eens om 09.00uur en dan komt ze nog niet mee. Godderieken was er ook niet, hij was met enkele oude rotten den tour aaneen aan het brabbelen, makkie voor hem. Aan zijn engelse tekstje op FB te lezen was er al meer dan 1 Duvel gesneuveld. Hij bleek zich wel kiplekker te voelen naast coureurs als Zoetemelk, Lemond en Breuckink…
De A-kes waren ook op pad. De vele foto’s, sommige tot 4x toe dezelfde, vlogen ons om de oren op Whattsapp. 1 x is genoeg hoor Ingooken. We konden vaststellen dat ze allemaal heel gelukkig waren bij aankomst. Iwanneken had hen goed verzorgd en er was Jupiler van ’t vat. Meer hebben A-kes niet nodig want ze letten allemaal goed op hun voeding. Bier à volonté, maar owee geen vet in de soep!!!
En zo was iedereen weer gelukkig op zijn manier, ja ook Steevken. Dolblij was hij bij aankomst. Leuk is dat!

Bon, volgende week is er de plezantste kermis van ’t land hé. Allen welkom na de rit. We zetten ze koud!
Vertrek om 08.00uur, want ik kan toch niet mee hèhèhhèèèèè.

Vele dikke kusjes,
Filleken

er zijn geen afbeeldingen gevonden