Meteen naar de inhoud

 

Hallo zeg, weeral maandag!?
Er zijn zo van die (zon-)dagen, waarbij je vooraf kan zeggen dat het niet goed komt, en gisteren was er zo 1, voor de B-kes dan toch.
De aanwezige keeper, had 2 lekke banden, en hij zou ze zelf veranderen, zodat hij om 07.15uur al op post was. Zijn veloken stond nog maar 5 weken in de stal en de str…ntvliegen hadden er lustig op rond gek…kt. Maar dat was allemaal niet zo erg, Michken is wel wat gewoon, ja, ook om in de shit ze zitten. Hij ontbrak wel een 2de binnenband. Een of andere BergEzel gaf Michken dan maar een kruiwagen-band dat daar in de garage lag. Hoe hij deze band op zijn velgen gekregen heeft is ons een raadsel, ok het duurde meer dan 45minuten om de band te wisselen, maar dan nog. Straf!
Nog straffere toeren gisteren met de mannen van de Speurweg!? We hadden al veel gezien toen vorig jaar Ingooken de MTB-schoentjes aan had op zijn koersveloken en het pas in Deux-Acren door had, maar nu nog erger met Benieken. Die kwam zomaar even met 2 linkse koerschoenen aanrukken? Hij had het zelf niet door totdat we hem erop wezen nadat hij al 10 minuten aan zijn enkel en tenen aan het wringen was. Benieken mocht dus huiswaarts om andere schoentjes zodat we pas om 09.00uur vertrokken “richting” Kluisbergen.
Onderweg was het al snel duidelijk dat Johanneken Coppisj, Geertjes Schoonbroer en Godderieken niet veel goesting hadden om af te zien en ze al snel aanstalten maakten om zich af te zonderen. Maar zo snel raakten ze van ons ni af…want er waren er nog met ‘niet veel goesting’. Bovendien waren we ook verkeerd gereden en dus parcours kwijt. Met wat inspiratie en 3 keer door Horebeke te rijden, kwamen we toch een bordje Roborst tegen. Dat kwam ons wel bekend voor en dus hop, naar huis toe.
Michken zijn kruiwagenband had het ondertussen nog eens begeven en dus wat tijd verloren bij het vervangen, gelukkig geen 45minuten, hij moest hem enkel opblazen deze keer, het (denk-)werk was al gedaan door andere hulpvaardige BergEzelkes met 1 linker- en 1 rechterhand. Als nadien ook Bennieken nog eens platviel, hadden we het wel gehad met die 2 loeders. We vermoeden dat Benieken vroeger ook in de goal stond?
Bij het bezoekje aan Di Pietro Focconieri blijkt, dat die longembolie al bij al nog meeviel. Hij is enkele kilootjes dunner en heeft nu ook koffie leren drinken tijdens zijn opname. Binnen enkele dagen zit hij terug op zijn veloken en binnen enkele maanden terug op Siemens.
Ingooken vlamde om pile-poil 12.30uur naar huis om zijn mama te halen die bleef eten. Nog nooit geweten dat Ingooken zo vroeg en stipt naar huis vlamt als zijn Elsken belt. Mama draagt duidelijk de broek! Dat is dan weer niet zo bij Johan Gebuur en Steevken. Die jongens zag ik om 18.30uur voorbijkomen, langs de ene kant ondersteunt door hun veloken, langs de andere voor hun vrouwtjes. De rit was “in de kleren blijven hangen”… Zo gelukkig hebben we die 2 zelden gezien. Ik vrees er wel voor dat ze vanmorgen zo gelukkig niet meer zijn. Maar, een kermis is een geseling waard! En gelijk hebben ze, af en toe een expat moet kunnen.
Gerben was met mamie gaan rijden maar kwam toch plichtbewust naar het lokaal om zijn aperitief. Ook 100km Ironman Marc C was van de partij op het terras. Marc dolblij met zijn 100km Dodentocht, waarvoor proficiat, en Gerben dolblij met het uitverkochte Champagne-weekend, waarvoor ook proficiat.
Volgende week rijden we naar Soignies. Een biljart ritje waarbij iedereen mee kan. Vertrek 08.30uur.
We kijken na het verlof ook nog uit naar een datum voor een algemene vergadering. Info volgt nog.

Sweeties ,
Filleken

er zijn geen afbeeldingen gevonden