Meteen naar de inhoud

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Joow Gabbers,

Eindelijk mochten we eens in ‘echt goed’ weer starten gisteren. De massale opkomst bleef dus niet uit. Top! De B-kes namen een parcourstje direct naar Saint Quentin, de A-kes zwalpten wat rond zodat we ze 3 keer tegen kwamen en ze konden profiteren van onze slipstream, anders hadden ze nooit aan de 33,9km/uur gemiddeld geraakt. Ik ben er zeker van. Ook bij de B-kes ging het fameus snel, tot Beloeil hadden we 30,5 gemiddeld. Gedasjter in Hellebeck (of zoiets) en Ath zorgde ervoor dat we onder de 30 uitkwamen, maar dat kon geen enkel B-ken ook maar een zak schelen, behalve Godderieken. Godderieken wou persé boven die 30 blijven zodat hij in de namiddag naar het internationale petanque-tornooi van Volleze Boven kon gaan maar vooraf nog enkele exporkes achter zijn jakke wou gieten om ‘een vast hand’ te hebben. Godderieken denkt na over de volgende uitdaging in zijn leven, en dat heeft niets meer met wijven te maken. Hij zal zich 100% toeleggen op petanque! De ballen zijn kleiner en zwaarder als die van keepers…, hopelijk begint hij er niet op te lijken.
Wimmeken krijgt gdvdmme ook rare streken in zijn lijf. Vorige week had hij een beetje afgezien en dus vond hij niet beter om zijn zadel los te zetten waardoor hij na een uurtje bollen een excuus had om met Leursken naar huis te waaien.
Michken en Eddieken hadden afgesproken om naar Halle te fietsen alwaar Kristalziek op een of ander evenement van homo’s en lesbiennes stond. Ze kregen er naast de Kristalziek zelve ook schuimwijn en gin. Wat die kerel van Kristalziek allemaal niet brouwt? Volgens Eddieken was er wel geen kat aan zijn kraam, hetgeen ons nu eens niets verwondert zie. Ze waren daar dus maar eenzaam onder hun tweetjes, en zorgden toch voor de nodige animo, zeker na de 5 cava’s, de 3 gin-tonics en de 7 Kristalzieken, die ze er gratis kregen, omdat die kerel 2 weken geleden goed verdiend had aan een of andere familiefietstocht en zijn jaar geslaagd is. Michken brengt volgende week een bak Kristalziek mee naar Tongeren. Dat zijn er 24, voor hem, alleen. Bij het naar huis rijden kregen ze Deroeve in het vizier, of was het omgekeerd…? Volgens Eddieken was het een peloton van zeker 80 De Roeves, ik vernam van Bruintjen dat het er 40 waren…komt er van hé.
Bij de A-kes moeten ze nu ook niet overdrijven met de snelheid. Johanneken VS, parcoursbouwer van dienst, en Jorisken Moens kwamen uitgeput op het terras geland, echte prijsduiven zagen ze er niet meer uit. Het duurde zeker 4 Exports lang voor ze iets deftigs konden uitbrabbelen. Een half uurjte later kwam ook Tommeken VDH de Steenweg opgekropen. Zou hij de A-kes rit goed verteerd hebben? En wat met Sambooken, die moest afhaken na 90km? Iemand iets van gehoord?
En serieus nu, Davieken Rasta is mss een leuke jongen, maar het is een coureur. Ik ben blij dat er veel overgaan naar de A-kes, maar zorg ervoor dat dat zo blijft hé mannekes.
Leuk om zien hoe Geertjes Schonebroer ons met tranen in de ogen opwachtte in het lokaal, en nog leuker was dat ook Dominiksken daar zat te wachten om onze bezweette torso te aanschouwen, zij wel met blinkende ogen. Het zweet brak haar eveneens uit, overal trouwens, ze zal het nooit verleren hé. Den enen Degrootte is den anderen niet!
Yorben liet ons eens drinken op zijn diploma en Eddieken op zijn verjaardag…ziggezagge… Proficiat allebei!
Volgende week zaterdag gaan de Los Galacticos der BergEzelkes op weekend naar Tongeren. Ze bollen zo’n 150kmkes. De anderen vertrekken zondag om 08.00uur voor een ritjen naar Kweetniewaar.
Vanaf volgende week starten de inschrijvingen voor het champagneweekend 5 & 6 oktober. Wie nog nooit meeging, awel het is de moeite! Zeker doen! Wees er snel bij want de bus kan maar 54 personen aan…

Kuesjes,
Filleken

0
Ik zou graag uw mening willen horen, geef alstublieft commentaar.x