Ga naar de inhoud

er zijn geen afbeeldingen gevonden

https://www.brouwerijsako.be/nl/

Goeiemorgen!
Ja hallo!? Hohohoooo! Dat er verandering zou komen, dat had iedereen wel ergens verwacht, ik had het vorige week al een betje voorspeld, maar Vlaanderen op zijn kop na/met deze verkiezingsuitslag! Ik vrees dan Bartjen en nadien ook onze Flipken meer dan hun werk zullen hebben met het vormen van een regering. @matilleken, hopelijk eisen ze je aanwezigheid niet op tijdens onze Familiefietstocht? Ik vees dat je overuren fameus zullen stijgen!
Tja, die klassieke partijen hebben geen ogen in hun dikke koppen zeker? Als je ziet hoe VLD nog altijd die ouwe Herman voor de TV laat komen om ‘zijn licht’ te laten schijnen over het resultaat van de verkiezingen? Dan weet je het wel. Herman is oud en versleten, ze moeten hem met pensioen dwingen, ze moeten die ouwe zakken eruit gooien. Vanzelf doen die dat niet, vanzelf stappen die niet op, het brengt nog veel te veel op. Het woord ‘nekkendikkerij’, had ik nog nooit gehoord. Het bestaat ook niet. Vermoedelijk bedoelde hij ‘dikkenekkerij’, maar hij was onder indruk van het shitresultaat van VLD. Hij voegde er ook nog aan doe ‘ik denk niet’…dat wisten we wel al dat hij niet meer denkt, de ganse partij denkt niet, niemand denkt daar. Ook CD&V kreeg een pak rammel! De laatste week nog snel Hildeken naar voor schuiven om de ‘meubels’ te redden…te laat, te dom, ook niet over nagedacht, naïef. Het Vlaams Belang denkt ook niet veel na, want ze zeggen gewoon waarop het staat en komt. Ze zeggen wat ‘blijkbaar’ de meeste burgers aanbelangt, en daarmee kan je scoren natuurlijk. De groen golf komt er niet, tenminste, toch niet in Vlaanderen. En dat is maar goed ook zo. Besien gezien gisteren? Ik ook niet. Maar er rijden niet zoveel treinen op zondagnamiddag en te voet is het veraf. Onze Waalse en Brusselse vrienden (…) zien groen dan wel weer zitten. Ergens logisch ook. Een zwarte zondag, ik had het voorspeld hé?! De Vlaming zoekt opnieuw ‘identiteit’, dat lukte niet meer met zakkenvullers. Dan gebeuren zo’n dingen… Waar we het brengen met Vlaams Belang (in de regering)? Ik zou het niet weten, maar een (start-)signaal is gegeven.
Swat, de BergEzelkes daarentegen blijven wel bevestigen, blijven wel aan de macht! De Bedevaartsrit was een geweldig succes! Iedereen paraat aan de kapel te Thoricourt, iedereen bezint, iedereen denkt in onze club. En dat is de kracht van een partij/club;, nadenken, nadenken, nadenken,… Ok niet iedereen kan dat, keepers hebben het daar moeilijker mee.
Ook de stop in brouwerij Sako was geslaagd, amai, niet alleen het bier was er lekker, ook de mammie-des-huizes viel bij vele BergEzelkes in de smaak. Er stond niet alleen schuim op het Bogaerden bier, neen. Kurtjes Stokkie, Johanneken Coppisj en jawel ook Matilleken hadden schuim op de mond. Bij Matilleken was dat vooral door de afwezigheid van Ingooken. Het arme schaap moest ‘zitten’ voor de verkiezingen, en zitten is nu eenmaal iets wat die kerel niet graag doet. Liggen daarentegen, ligt hem beter… Benny had in zijn leven nog zo’n lekkere Porto gedonken, ook Johan Buur niet, noch Mischken…”amai wat een notensmaak in die porto zeg? Filleken proef ne keer. Dat komt vast en zeker door dat houten vat waarin de porto zit…”. Keepers…
Sammeken kreeg bezoek in ons lokaal, na 4 exporkes vluchte hij snel met mammie naar huis, de kindjes moesten hun huiswerk maken, en zij ook…
In ons lokaal alweer 2x zigge zagge… Jimmieken Foster gaf er zijn entrée. Die kerel is dolblij dat hij met de BergEzelkes op pad mag, zodat hij aan ontslag denkt bij de Anderlechtse-politie-honden-school, alwaar hij instructeur is. Met Vlaams Belang aan de macht, zal het nogthans op geen politiehond of 17 aankomen, ik vrees dat hij de volgende lading puppie’s mag gaan uitzoeken/opleiden. Ook Hendrik gaf er enen op zijn 60ste verjaardag en dus weer ‘heuj heuj heuj…”. En dan is een mens verwondert dat het 15.00uur is als je thuis komt.

Volgende week is het lang weekend, en, ze geven nu al meer dan 25 °C voor zondag! Hallooow!
Er staat Bon-Secours op de kanlender, vertrek 8u, onder begeleiding van Johan VS voor de A-kes en Fikke voor de B-kes.

Grtz,
Filleken