Meteen naar de inhoud

23/05/2021 18de BergEzelkes familiefietstocht

Twee keer moest er vanwege het coronavirus een streep door de BergEzelkes familiefietstocht, dit jaar kon het eindelijk weer doorgaan.

Op zondag 5 juni 2022 organiseerden de BergEzelkes de 18de Bergezelkes familiefietstocht. Ondanks het zeer slechte weer kwamen 1500 deelnemers hun snoepkaart afhalen. Zonder het slechte weer zou het record aantal deelnemers zeker zijn gebroken. Bedankt aan alle deelnemers en het aftellen naar editie 19 is begonnen. Noteer alvast pinksterzondag 28 Mei 2023 in jullie agenda !

Tot de 19de BergEzelkes familiefietstocht

Witkap Stimulo

Witkap Stimulo Werd voor de eerste maal begin jaren 1900 gebrouwen door Hendrik Verlinden, Gistingschemicus die het vandaag befaamde trappistenbier ‘Westmalle’ op punt heeft gezet toen de paters trappisten er maar niet in slaagden de smaak op punt te krijgen.

Datum: zondag 28 Mei 2023
Uur: vertrek tussen 11u en 14u
Plaats: Moerbekeplein, 9500 Geraardsbergen (Moerbeke)
Inschrijving: 8€ (kassa 12 €) Daarin zijn begrepen: 4 drankjes en hapjes.
Parking 300pl. achter station op 60 meter van vertrekplaats.

RED BY PETRUS Is een blend van 15% Petrus Aged Pale, puur foederbier dat 2 jaar rijpt op eiken vaten, en 85% dubbel bruin met krieken. Voor de fruitliefhebber, maar met een ideale zoet-zuur balans. Volmondig, fruitig en fris tegelijkertijd.

 

PETRUS BLOND Is een Belgische stijl Blond van Brouwerij de Brabandere. Dit bier heeft een zeer kenmerkende fruitige zoetheid die wordt gecombineerd met karaktervolle bitterheid. Een Blond & Krachtig bier in balans!

Keuze tussen beide biertjes

Evolutie deelnemers :

Evolutie deelnemers :

Evolutie deelnemers :

Parcours BergEzelkes familiefietstocht 2023

Onze familiefietstocht start naar jaarlijkse gewoonte in Moerbeke. De laatste jaren is dat het moerbekeplein. De fietstocht heeft een totale afstand van 36 km. Er zijn 3 stops onderweg voor een hapje en een tapje. Eigenlijk doen we dit jaar 3 provincies op zo’n korte afstand. We starten in Oost-Vlaanderen en trekken de taalgrens over richting Deux-Acren (prov. Henegouwen). Onze eerste stop is op 12,5 km in de gemeente Bois-De- Lessines. Bois de Lessines is de meest beboste gemeente van Lessines. Het Bois d’Aren behoort grotendeels tot de familie van de Markies D’yves, wiens imposante kasteel aan het bos grenst. Château de Lestriverie. Na de eerste stop vervolgen we onze weg richting Hellebecq en Bassilly. Geniet ondertussen van het landelijke leven, hoeves, en vele kapelletjes bij onze Waalse buren. Op naar de tweede stop in het landelijke Bever (prov. Vlaams- Brabant). Bever is namelijk de kleinste gemeente van Vlaams-Brabant en telt talloze boerderijen. We stoppen aan de voetbalkantine van Bever na 26km om de innerlijke mens te versterken. We vervolgen onze weg via landelijke wegen richting Lessenbos, deelgemeente van Bever. Daarna rijden we terug richting Viane. Onze laatste stop voor onze eindbestemming. Deze laatste stop is al jaren vaste stek bij carrosserie Wittenberg. Dit op 34,5 km. Hier degusteren we telkens een biertje van ver buiten onze streken. Laat het jullie smaken want het is niet ver meer van onze eind bestemming. Na enkele proevertjes bij Wittenberg bereiken we onze eindbestemming op het Moerbekeplein. Geniet nog van onze lekkere worsten met een heerlijke witkap en laat de beentjes ook maar eens swingen door onze plaatselijke DJ.
Johan Coppens

Online inschrijving 2023

Het online inschrijven is gestopt op 25/05/2023 om 4:10.
kaarten zijn vannaf nu enkel nog te verkriijgen aan de kassa indien niet uitverkocht.

Bidonworp om 20u met als hoofdprijs een fiets geschonken door Wpcycles Viane

3 stops tijdens de route met eten en drinken
Aankomst : Witkap Stimulo + broodje barbecueworst

Klein en bescheiden begonnen in 2003, blijkt al gauw dat de familiefietstocht van de BergEzelkes een succesformule is. Verschillende factoren zorgen ervoor dat bij elke nieuwe editie het deelnemersaantal gestadig groeit. Jaar na jaar keren dezelfde mensen terug met nog meer familie en met nog meer vrienden …. Wat maakt onze fietstocht nu zo aantrekkelijk?

In de mate van het mogelijke wordt er bij vertrek aan iedereen een geschenkje meegegeven. De ongeveer 35 kilometer worden ieder jaar netjes opgedeeld d.m.v. 3 tussenstops, zodat na elke 10km de mensen rustig kunnen herademen met een lekker drankje (aperitief, koffie, frisdrank of een streekbier) en een hapje (mattentaart, speculoos, aperitiefhapje, enz ….). Dit alles wordt geserveerd door onze ijverige BergEzelkes die alles in een vriendelijke en ludieke sfeer laten verlopen.
Op de eindbestemming worden de gasten nog eens extra verwend met een heerlijke barbecueworst en onze onvermijdelijke Witkap!!! Dat iedereen nadien nog eens flink kan doorzakken vormt onmiskenbaar de kers op de taart! Het wordt onze gastDJ Stef nadien niet echt moeilijk gemaakt om de sfeer er nog tot in de vroege uurtjes in te houden. Wat is onze supertroef bij dit alles ????
Zoals tijdens de eerste uitgave in 2003 proberen wij het inschrijvingsgeld laag te houden. In 2003 was dit 5€. 19 jaar later is dit maar 3€ hoger voor de 4 drankjes en hapjes . Editie 2023 zal niet anders zijn. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij moeten rekenen op een stevige duw in de rug vanwege onze sponsors, waarvoor bij voorbaat onze oprechte dank.

Sponsors BergEzelkes familiefietstocht

Flyer BergEzelkes familiefietsocht 2023

U wilt de BergEzelkes familiefietstocht ook sponsoren. Contacteer Michael Steppe : Gsm 0472276073

Inschrijven BergEzelkes nieuwsbrief

* indicates required

Vragen ? Contacteer ons

    Voornaam*

    Familienaam*

    Email*

    Bericht/Kommentaar/Suggesties

    Please prove you are human by selecting the cup.