BergEzelkes en Jelle Cleymans promoten Vlaanderen Feest!

Om de Vlaamse feestdag in de verf te zetten is op de Muur van Geraardsbergen een video opgenomen, met Jelle Cleymans in de hoofdrol en de Bergezelkes als figuranten.

Voor de Bergezelkes kan 2017 nu al niet meer stuk. De fietsvereniging uit Moerbeke organiseerde onlangs nog de jubileumeditie van de Familiefietstocht en boekte toen een recordopkomst van 2.000 deelnemers. Nu figureren de wielertoeristen in een clip van Vlaanderen Feest! die de Vlaamse feestdag van 11 juli moet promoten via radio en televisie.

 De Muur fungeerde als locatie voor de opnames. Zanger en acteur Jelle Cleymans kwam er het lied voor Vlaanderen Feest! inzingen en de Bergezelkes fungeerden als enthousiaste figuranten.

“Er werd onder meer gedraaid aan de Oudenbergkapel. We mochten het refrein meezingen”, zegt Johan Coppens van de Bergezelkes. “We reden in groep de Muur op met Jelle Cleymans in ons zog. Die reed wel met een plooifiets.”

Cleymans heeft een fietsverleden en hij reed vlot peddelend met de vouwfiets tot op de top van de Muur. “Uiteraard luid aangemoedigd door ons team”, vertelt Coppens.

Bij de Bergezelkes zijn ze in de wolken met de opnames voor Vlaanderen Feest!. “Een unieke promotie voor onze club en de Muur.”

De clip is vanaf deze week al te zien op de website en Facebookpagina van Radio 2 en daarna in de aanloop naar de Vlaamse feestdag van 11 juli ook op Eén.

Link naar filmpje op radio 2

[Not a valid template]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *