Meteen naar de inhoud

Wat is RouteYou ?

Blijkbaar was er tijdens de laatste vergadering toch wat verwarring tussen de sites RouteYou en mtb-Youou.

Om het parcours te tonen op de site plaatste ik op dinsdag 14 februari het gpx bestand op RouteYou. Dit werd van toen tot nu reeds 3 keer bekeken! Veel mountainbikers gaan eerder zoeken naar tochten op mtb-You dan op RouteYou.

RouteYou is een fantastisch platform voor recreatieve routes, dus ook voor racefietsroutes. Bovendien kan je er met een gratis account (MyRouteYou Free) aan de slag. Er zijn ook betalende accounts zoals de MyRouteYou Premium waarmee je meer mogelijkheden hebt en die gericht zijn op (wieler)organisaties, (wieler)evenementen, en (wieler)clubs die zich graag wat in de kijker zetten

RouteYou laat je toe om prachtige recreatieve routes te zoeken (meer dan 4 000 000!) of er zelf een te plannen. Maar dan niet via de kortste weg, maar ook via de mooiste, en via interessante plaatsen (een voorbeeld). Eenmaal de route gepland kan je die printen met de interessante informatie en/of op een GPS toestel of Smartphone plaatsen. Je kan ook nog die route delen met jouw club/community op de RouteYou website, of die in jouw eigen website of blog inpluggen. Of je kiest één van de vele professioneel aangemaakte routes.

De routes hebben types (mountainbike, Nordic Walking, hiking, 4*4…) en worden ingedeeld in tal van thema’s (zoals wielerklassiekers, natuur, erfgoed, architectuur,…) en krijgen kenmerken mee (onverhard, bewegwijzerd, kindvriendelijk,…) zodat ook iedereen naar zijn/haar interesse routes kan vinden.

https://help.routeyou.com/nl/topic/view/82/routeyou-het-platform

  • VU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *